به گزارش گیلان مصور، روز گذشته ۱۹ اردیبهشت ماه، نشست تخصصی« نقش اسناد در تبیین هویت ملی» در حالی برگزار شد که در پایان مراسم، دکتر محمد علی فائق، سند ازدواج والدینش را -که مربوط به ۱۱۰سال پیش است- به سازمان اسناد و کتابخانه ملی اهدا کرد.
همچنین حسن اکبری، یک مجموعه دار خصوصی نیز ۱۰سند مربوط به وزارت عدلیه گیلان به سال ۱۳۲۷ قمری را به این سازمان اهدا کرد.
ویژه برنامه های هفته بزرگداشت اسناد ملی و میراث مکتوب به همت مجمع اسلامی فرهنگیان گیلان و سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان، از ۱۷اردیبهشت با برپایی نمایشگاه اسناد در خانه فرهنگی گیلان و با شعار« اهدای اسناد ملی، احیای هویت ملی» کار خود را آغاز کرد و در ادامه ویژه برنامه های این هفته نشست تخصصی« نقش اسناد در تبیین هویت ملی» درسال همایش های منطقه آزاد انزلی با حضور فرهیختگان و شهروندان به کار خود ادامه داد.
فاتحی، معاونت فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد انزلی ضمن خیر مقدم به حاضران، یادآور شد که این سازمان در راستای تعمیق مباحث فرهنگی، از ویژه برنامه های حوزه فرهنگ و اجتماع حمایت می کند. مدیرسازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان، نیز ضمن تقدیر از شهروندانی که در طول این هفته اسناد خود را به سازمان اسناد و کتابخانه ملی اهدا کردند، بر ضرورت حفظ اسناد تاکید کرد و افزود: اسناد ملی بخشی از هویت انکار ناپذیر ماست. و شهروندان از اهدای اسناد خانوادگی خود نهراسند و مطمئن باشند که آرشیو سازمان اسناد و کتابخانه ملی محل امنی برای نگهداری اسناد است.
ژاله حساسخواه، از شهروندان خواست تا به پویش اهدا اسناد پیوسته و اجازه ندهند اسناد و تصاویر تاریخی که میراث گذشتگان بوده و سند هویت ملی ماست، در کنج خانه ها پوسیده شود.
رئیس پژوهشکده گیلانشناسی نیز زیر ساخت های هویت ملی ، قومی و تاریخی ایرانیان را تشریح کرد و افزود: هویت های منطقه ای و قومی همچون زنجیر بهم پیوسته، هویت ملی ایران بزرگ را می سازد.
رئیس مجمع اسلامی فرهنگیان گیلان نیز در این نشست تخصصی شاخصه های هویت ملی و قومی را برشمرد و افزود: اولا باید بدانیم هویت ملی با هویت قومی و تاریخی متفاوت است. سروش اکبرزاده افزود: هویت ملی قدمتی ۲۰۰ ساله در جهان دارد و معلول مدرنیسم است. در صورتیکه هویت تاریخی و قومی ایرانیان، به عهد شاهان کیانی و پیشدادی می رسد. وی با بازتعریف مفاهیم هویت ، ماهیت و ملیت به نسبت میان هویت ایرانی و فرهنگ اسلامی در جامعه پرداخت و این دو بخش را از یکدیگر جدائی ناپذیر دانست.
دکتر توفیق هاشم پور سبحانی، نایب رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، در این نشست هویت ایرانی در ادبیات فارسی را توضیح داد و یادآور شد: شاعران بزرگی همچون فردوسی ، مولانا و حافظ بخش زیادی از هویت ملی را در اشعار خود زنده نگه داشته اند.
نویسنده کتاب «نگاهی به تاریخ ادب فارسی در هند»، زبان فارسی را عامل مهم پیوند هویت های قومی و ایران بزرگ خواند و تصریح کرد: شاهنامه فردوسی هویت ملی ایران بزرگ را با سرایش ۳۰ساله شاهنامه، زنده نگه داشت.
سبحانی ضمن بیان پیام های اخلاقی شاهکار حکیم توس در شاهنامه افزود: پیام های حکیم طوس ما را به هویت انسانی، ایرانی و شخصیت مطلوب و اخلاقی یک ایرانی رهنمون می سازد.
نویسنده کتاب « مولانا جلال الدین، زندگانی، فلسفه، آثار گزیدهای از آنها» ادبیات ایران را مشحون از پیام های انسانی توصیف کرد و افزود: خداشناسی و دینداری، خردورزی ، عدل و داد، نام نیک ،شادی و نشاط بخشی از جمله این پیام هاست که در روزگار اخیر نیز در سطح اجتماع کاربرد دارد و خلا این مفاهیم، می تواند بحران های هویتی ایجاد کند.
در پایان این مراسم دکتر محمد علی فائق، پزشک فرهنگ دوستی که سالها فصلنامه ره آورد گیل را منتشر می کرد، سند ازدواج والدین خود را که متعلق به ۱۱۰ سال پیش است، به سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان اهدا کرد.
همچنین حسن اکبری ، مجموعه دار خصوصی ساکن تهران که اسنادی در حوزه گیلان در اختیار دارد، ۱۰ نسخه از اسناد مربوط به وزارت عدلیه گیلان به سال ۱۳۲۷ قمری را به سازمان اسناد اهدا کرد.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
کلیه حقوق برای وبسایت گیلان مصور محفوظ است .