بی خیال ابن سینا می شویم و انگار نه انگار در تاريخ اين سرزمين دانشمندان سرشناس از جمله دانشمندی در طب سنتی داشتیم . بزرگ مردي كه قرن ها جهان پیشرفته سیر توسعه یافتگی اش را مدیون نبوغ و دانش او می داند ،اما تا بخواهی از طب سوزنی ابداع پیشنیان چین استقبال کردیم و ترویج اش دادیم .در علم و دانش جاي هيچ گونه حسادت و بخل نيست ، اما بيني و بين الله چینی ها تلاش کرده اند تا طب سنتي را مثل بسیاری از ورزش های رزمی شان که جهانی شده ،جهانی كنند.
مشکل اینجاست که ما بر دانش بومی خود اساسا توجه، حساسيت و تعصب خاصی نداریم ،مگر آن زمانی که دیگران از آنور آب بیایند و این ویژگی را مثل نوروز باستانی ،چوگان ،مولوی به نام خود مصادره کنند.خاش گیران یک هنر برجسته پزشكي و طب سنتي بسيار رايج در شمال ايران و شايد ديگر مناطق كشور است که در نزد تعداد معدود زنان و گاه مردهاي با تجربه شرق گیلان و به خصوص شهرستان رودسر از قدمت صدها ساله برخوردار بوده ومورد اقبال گسترده مردمی هست . اگر چه تعدادی از پزشکان و تاکیدا فوق تخصص ها از این هنر با نام جادوگری و فریب مردم یاد می کنند ، اما خاطرمان باشد که این کج خلقی هرگز برای طب چینی که صدها سوزن را در بدن انسان فرو می کنند، اتفاق نیفتاده است.!
حرف مان این است که چرا وزارت بهداشت در یک واکاوی کارشناسانه به فرایند این پدیده نپرداخته و اینکه آیا چنین هنری می تواند جایگزین پنس و اعمال زجر آور اتاق های جراحی در خارج کردن برخی اجسام تیز و سخت از گلو بشود و یا اینکه با پی بردن به فریب کاری موجود در این حرفه ،به توبیخ و بازداشت عناصر فعال آن بپردازد . در گفت وگو با برخی از پزشکان متخصص نه اینکه آنان منکر این هنر نیستند ،حتی چند نفری حاضر بودند با هر مبلغی این علم و تجربه ارزشمند را بیاموزند تا بتوانند بدون عمل هاي جراحي سخت و پر هزينه استخوان يا تيغ ماهي و يا پوست تخمه و نظاير آن را از عمق گلوي مبتلايان خارج كنند.
اين هنر هم اكنون در منطقه گلسرخ بخش چابكسري شهرستان رودسر، واجارگاه ،كلاچاي و ….توسط بانواني اندك شايد ۴ يا ۵ نفر انجام مي شود به اين ترتيب كه استخوان ريزه هاي مرغ ، تيغ هاي ماهي و نظاير آن را در بزرگتر ها با دست و دركوچكترها ” خردسالان” با مكيدن خارج ساخته و به فرد نشان مي دهند.گفته مي شود يكي از خانم ها كه كارش آنقدر رايج شده است گاهي براي كمك به بيماران به بيمارستان هاي رشت هم منتقل مي شود.شايسته است ، حوزه پژوهش و علم پزشكي گيلان در اين عرصه ورود كرده و به مردم آگاهي دهد كه اين طب سنتي و ديرينه قابل قبول است و مردم كماكان به مبتلايان مراجعه كنند يا آنكه…
منبع : یادداشت سردبیر به نقل از سایت گیلان ۲۴
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
کلیه حقوق برای وبسایت گیلان مصور محفوظ است .