دنیای روشندلان از لونی دیگر است. و مطالعه و کتابخوانی برایشان از لونی دیگر. زهرا خسروی، یکی از روشندلان است که با مدرک کارشناس ادبیات فارسی، کتابدار کتابخانه گویا و بریل خاتم الانبیاء رشت است. وی نگذاشته دنیایش تاریک بماند و با دنیایی از امید و پشتکار به آیندهای پر از نور و روشنایی میاندیشد.
در هفته کتابخوانی به دیدارش رفتیم تا از فعالیت هایش بیشتر بدانیم. خسروی در گفت و گو با گیلان مصور ضمن تشریح فعالیت هایش در این کتابخانه گفت: بیش از ۱۶ سال است که مسئول کتابخانه گویا و بریل در زمینه کتاب های ویژه نابینایان و کم بینایان هستم.
گیلان مصور- شادی صبوری
بالا بودن حجم کتاب های بریل وی درباره وضعیت کتاب های بریل نسبت به کتاب های دیگر به کم بودن تولیدات کتاب های بریل در کشور اشاره کرد و گفت: سال ۱۳۸۰ که من تازه فعالیتم را در این کتابخانه شروع کرده بودم، تولیدات کتاب های بریل به دلیل بالا بودن حجم این کتاب ها خیلی کم بود و تنها مرکزی که در آن زمان این کتاب ها را تولید می کرد، مرکز رودکی در تهران بود. این بانوی گیلانی با اشاره به بالا بودن حجم کتاب های بریل افزود: به عنوان نمونه اگر افراد معمولی یک کتاب مثنوی را بتوانند در یک جلد بخوانند، یک فرد نابینا و یا کم بینا باید آن را در۳۲ جلد بریل بخواند. رشد کتاب های صوتی وی در ادامه ضمن مثبت ارزیابی کردن روند پیشرفت علم و تکنولوژی و فواید آن برای جامعه نابینایان به کتاب های صوتی،که در گذشته برای این افراد اختصاص می یافت، اشاره کرد و گفت: حدود یک دهه پیش برای کتاب های صوتی نابینایان از نوارهای کاست استفاده می شد که اکثر آن ها به مرور زمان کیفیت خود را از دست می داد. به عنوان نمونه اگر به فرض کتاب «سینوهه» شامل ۴۰نوار کاست بود، با خراب شدن یک نوار کاست، کل کتاب ناقص می گشت. خسروی در ادامه به رشد خوب کتاب های صوتی در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: خوشبختانه امروزه این مشکلات برطرف شده و در حال حاضر خیلی از اعضای کتابخانه ما کتاب های صوتی شان را از طریق تلگرام و ایمیل دریافت می کنند. خدمات دهی به کلیه نابینایان استان مسئول کتابخانه گویا و بریل خاتم الانبیاء رشت در ادامه با اشاره به خدمات دهی وسیع این کتابخانه در سطح استان گفت: این کتابخانه به همه نابینایان عزیز گیلانی در سطح استان خدمات می دهد و این عزیزان می تواند از طریق شماره تلفن ۳۳۳۲۵۸۵۸ برای گرفتن اطلاعات لازم در این زمینه تماس حاصل کنند. اجرای طرح «پیک دانش» وی در ادامه گفت و گو به اجرای طرح «پیک دانش» اشاره کرد و گفت: طی تفام نامه ایی که بین سازمان بهزیستی و نهاد کتابخانه های عمومی گیلان منعقد شده ، قرار است به افراد تحت پوشش بهزیستی در گروه نابینا، کم بینا ومعلول جسمی و حرکتی از طریق پیک دانش در سطح شهر رشت کتاب ارسال شود. طرح یکسان سازی منابع صوتی کتابخانه های نابینایان خسروی همچنین از طرح یکسان سازی منابع صوتی کتابخانه های نابینایان در کل کشورخبر داد و گفت: خوشبختانه توزیع منابع صوتی در تمام کتابخانه های ویژه نابینایان به صورت همسان و متعادل صورت می گیرد و نابینایان عزیز در سراسر کشور می توانند از خدمات یکسان در این زمینه بهرمند شوند. این بانوی توانمند گیلانی که امسال به عنوان کتابدار نمونه کشور برگزیده شد، در ادامه افزود: حضورم در کتابخانه گویا و بریل را یکی از خوشبختی های زندگی خودم می دانم. چون علاوه بر همسرم، دو دختر ۷ ساله و ۱۰ساله من نیز به کتاب و کتابخوانی بسیار علاقمند شدند و خداروشکر در فضای خانه ما موضوعی که همواره مورد بحث و بررسی قرار می گیرد، کتاب هایی است که ما درباره موضوع و محتوای آن با هم تبادل نظر می کنیم.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
کلیه حقوق برای وبسایت گیلان مصور محفوظ است .