به گزارش گیلان مصور، کتاب «چای در ایران به روایت عکسهای تاریخی» نوشته سیّدمحسن سنجری و ایمان درویش روحانی، به تازگی توسط انتشارات «فرهنگ ایلیا» منتشر شده است.
یکی از تالیف کنندگان اثر، در گفتگو با گیلان مصور، چای را یک محصول استراتژیک کشاورزی در گیلان خواند و افزود: کشت چای، فراز و فرود زیادی را طی کرده و سیر این محصول جهانی در کتاب «چای در ایران به روایت عکس های تاریخی» به تصویر کشیده شده است.
این پژوهشگر حوزه چای، با اشاره به جایگزینی چای به جای نوشیدنی قهوه یادآور شد: چای بعنوان نوشیدنی مورد علاقه ایرانی ها چندان هم قدمت تاریخی ندارد. و پیش از دوره قاجار«قهوه» زینت بخش مجالس پذیرایی بود. اما با اختلافاتی که بین ایران و دولت عثمانی بعنوان تامین کننده قهوه کشور بوجود آمد و همچنین شیوع بیماری «زنگ قهوه» در کشور سریلانکا کم کم بسیاری از کشورهای منطقه -که در حوزه نفوذ دولت انگلستان بودند- به طرف اقتصاد چای روی آورده و چای وارد فضای اقتصادی و فرهنگی ایران شد.
وی ، با استناد به این جمله کاشف السلطنه که« چرا ایران باید پول خود را بابت برگ یک درخت به پای خارجیان بریزد»، به تلاش های خستگی ناپذیر «پدر چای ایران» اشاره نمود و ابراز داشت: وی که از طرف مظفرالدین شاه به هند اعزام شده بود، چنان تلاش زاید الوصفی از خود نشان داد که امروز نام چای با نام کاشف السلطنه بر صفحات تاریخ این مرز و بوم حک شده است.
کارشناس سازمان چای، با اشاره به اسناد تاریخی موجود و مکتوبات اداری آن دوره تاریخی می گوید: تا سال ۱۳۱۰ خورشیدی به دلایلی همچون عدم رغبت و بی اعتمادی مردم به کشت این محصول بیگانه، نبود ماشین آلات مناسب تولید و ناآشنایی با شیوه درست تولید چای، توسعه صنعت چای در کشور بسیار کند بوده است. اما پس از تاریخ یاد شده، با حمایت های دولت و تاسیس کارخانه های چای سازی و دقت در تولید، وضعیت کشت چای روبه بهبود رفت به نحوی که از ۱۰۰۰هکتار باغ چای به ۵۰۰۰هکتار توسعه یافت.
گفتنی است، کتاب «چای در ایران به روایت عکسهای تاریخی»، مشتمل بر ۳۱۰ قطعه عکس تاریخی
مرتبط با تاریخ کشت چای، مراحل مختلفِ کاشت، داشت، برداشت و عرضۀ آن است . این کتاب همچنین حاوی آلبومی کمنظیر در معرفی نخستین کسانی است که در رواج و تحول این محصول کوشیدند.
این کتاب، دارای ۲۱۶ صفحه در قطع خشتی، گلاسه و با جلد سخت با همکاری حوزه هنری گیلان و با شمارگان ۱۰۰۰نسخه و به قیمت ۱۱۰۰۰۰ تومان توسط انتشارات فرهنگ ایلیا به چاپ رسیده است.
علاقمندان میتوانند از کتابفروشیهای معتبر و یا تماس با شماره ۳۳ -۳۳۳۴۴۷۳۲- ۰۱۳ این کتاب ارزشمند تاریخی را دریافت نمایند.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
کلیه حقوق برای وبسایت گیلان مصور محفوظ است .