به گزارش گیلان مصور، عصر امروز در تالار گفتمان شهرداری، عمارت بلدیه، زندگی و آرای یکی از ارکان مشروطه گیلان، ملا عبدالله دیوشلی گیلانی، بررسی شد. این مراسم که به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان، مجمع اسلامی فرهنگیان گیلان، پژوهشکده گیلان شناسی و سازمان فرهنگی شهرداری برگزار شده بود، پژوهشگران خواستار برگزاری یک کنگره ملی برای شناخت ابعاد مختلف فعالیت های این مشروطه خواه گیلانی شدند. در این مراسم، دکتر سید هاشم موسوی ريس پژوهشکده گیلان شناسی گفت: بی تردید انقلاب مشروطیت فصلی زرین از تاریخ پر فراز و نشیب ایران است و مهم ترین نتیجه آن استقرار حاکمیت قانون در کشور و هوشیاری و بیداری ایرانیان بود. وی افزود : در این انقلاب پرافتخار و پرشور انسان های صاحب نام و گمنام بسیاری جان و مال خود را نثار آزادی واستقلال، پیشرفت و رفاه ملت کردند. و در این بین حاج شیخ عبدالله گیلانی، از مراجع عالی قدر جهان تشیع و از اجله علما و مدرسین حوزه علمیه نجف اشرف بود.
وی افزود: ملاعبدالله گیلانی از جمله کسانی بود که به حمایت و دفاع جانانه از انقلاب پرداخت و تا آخر بر سر مواضع خود ایستادگی کرد. رئیس پژوهشکده گیلان شناسی در ادامه، پاسداشت و تکریم مقام و منزلت بزرگان مذهبی، تاریخی و خدمات ماندگارشان را از جمله کوشش های فرهنگی ارزنده و تاثیر گذار دانست و تاکید کرد: بررسی آرا و خدمات چهره های تاریخ ساز باید در دستور کار نهادهای فرهنگی قرار گیرد. چون انعکاس شان و منزلت این بزرگان در چهارچوب نشست ها و همایش های علمی بیشترین تاثیر را در آگاهی مردم دارد. دکتر موسوی در همین زمینه افزود: جلسات فرهنگی در رشت باید شهره کشور شود و گیلان و شهر رشت باید طلایه دار نشست های و برنامه های فرهنگی در کشور باشند. علی امیری، معاون سازمان اسناد و کتابخانه های گیلان نیز در راین مراسم گفت : در زمان مشروطیت تنها اسمی که در همه تلگراف ها به چشم می خورد، اسم ملا عبدالله دیوشلی گیلانی است.
وی افزود : دلیل این که ملا عبدالله، امضا مکتوبات خود را با استفاده از پسوند مازندرانی می نوشت، این بود که در آن زمان سنتی در بین علمای اسلام رواج داشت که در انتهای اسم خویش، پسوند مکانی را که در آن سکونت داشتند، می نوشتند. سرپرست معاون سازمان اسناد و کتابخانه های ملی گیلان ضمن تشریح زندگینامه یکی از رکن های مهم مشروطیت گفت : ۴ روحانی شاخص در صدر مشروطیت می شناسیم که سکان دار این عرصه بودند. مرحوم شیخ محمد کاظم آخوند خراسانی، حاج میرزا حسین ، حاج میرزا خلیل ، آیت الله ملا عبدالله دیوشلی گیلانی و آیت الله میرزا محمد حسین نایینی که در بین این چهار نفر، به جزو ملا عبدالله دیوشلی کنگره های بزرگی برای این شخصیت ها برگزارشده است. اما تنها کسی که شخصیت و مقامش مغفول مانده ، آیت الله دیوشلی است و امیدوارم نشست امروز پیش درآمدی برای برگزاری یک برنامه جامع تر و ملی برای معرفی این شخصیت باشد. وی ضمن درخواست برای برگزاری یک کنگره ملی برای بزرگداشت این شخصیت تاریخی در مشروطیت گفت: ۱۰۶ سال از مرگ این شخصیت تاریخی گذشته و تنها تصویر واقعی از ایشان توسط نوه وی به دست ما رسیده است.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
Δ
کلیه حقوق برای وبسایت گیلان مصور محفوظ است .